Om kenneln

Vem är jag?                   

Jag heter Ewa och har dottern Desirée (född -96) med min man Lars. Mitt största intresse är djur och då främst hundar och hästar. Jag är utbildad Hundpsykolog och Hundfysioterapeut och nu även på häst. Jag jobbar delvis på ett djursjukhus i närheten, där jag tar hand om rehabiliterings- och friskvårdshundar. Förutom detta håller jag även kurser inom olika områden, från valp till oönskade beteenden. Mycket av min tid går också åt till att hjälpa hundar med sina hundägare för att få en bättre förståelse för deras beteenden. Är mycket intresserad av rörelsemönstret på både människor och djur och kommer sannolikt gå vidare inom detta. Därför värnar jag särskilt mycket om sundheten på våra hundars leder och muskeluppbyggnad.

Hur det hela började....

År 1994 köpte jag min första rottweiler, Adius Mamsell Miranda ”Cindy”. Denna underbara hund väckte mattes intresse att tävla och det blev ju ännu större då vi snabbt skördade framgångar både i bruksspåret, utställningsringen och i lydnaden.

Därefter kom border terriern Rabalder Fattas Bara ”Douglas” (-95) och blandrasen, vorsteh/liten münsterländerkillen Ceasar (-96) in i bilden. Dessa två herrar klättrade även de upp snabbt i lydnadsklasserna

Ceasar blev senare förutom fågeljakthund, gårdshund efter sin karriär i lydnad och agility. Även Douglas var med och tävlade/tränade i lite av varje såsom lydnad upp till elitklass, spår, sök, utställning och agility.
 

Min nästa rottweiler blev så Nästa och hon föddes 2002 och ett par år senare (2004) kom så min lilla Pralin ”Ina”. Sommaren 2005 skaffade jag och min dotter Desirée bordercollietjejen Dimma, då Douglas hade fått lämna oss efter en tids sjukdom. Hösten 2006 kom så rottiskillen Nero in i flocken, men han fick lämna oss tragiskt sommaren 2009. Av en slump (ödet ville kanske detta) så kom sealyhamterriern Charlie in i flocken i början hösten och är en frisk liten vind efter det mörka molnet som drabbades oss.

Att få gå och ha någon aktivitet med mina hundar i skogen är det bästa jag vet. Nu för tiden är det mest Rallylydnad, Freestyle och Agility som vi tävlar i även om det inte är fullt så tätt mellan tävlingarna som det var förr. En och annan utställning har det blivit genom åren, men det är mest för att det är skoj någon gång!


Mina motton är:

”Med mycket skog, glädje och bus, får matte/husse mången skratt och harmoni i sitt hus”

"Brain, beauty and good behavior are the ultimate three B"

Kennelmål

Mitt intresse för kenneln är att kunna ta fram någon kull efter noggrann övervägning, och förhoppningsvis få fram trevliga representanter av rasen som innehar både trevligt temperament, arbetsglädje och sundhet i både fysiken och i psyket. Jag vill också ha fortsatt kontakt med valpköparna för att se hur det går i både vått och torrt och för att kunna anordna aktiviteter och MH etc.

Delad glädje är dubbel glädje!

Delad sorg är inte fullt så tung att bära!

Krav på valpköpare

Du ska.....

1. vara påläst om hur det är att ha rasen samt att du har sund hundhållning och inlärningsfilosofi.

2. vara beredd att lägga ner tid på att träna och aktivera hunden, speciellt första åren.

3. ta kontakt med mig som uppfödare i första hand vid eventuella problem.

4. röntga och MH-testa hundarna vid tidigast 1 - 1½  års ålder.